Among the beans at home.



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Among the best ways to make coffee, is the one that solves a grinder because you don't have a specific one for coffee.

As it is customary to make coffee for my mornings, I received this special coffee as a gift and the one I am using for my preparations, but as it was a gift, it is in beans so I have the responsibility to grind it, the only problem is that I do not have a grinder, it is important to know that in this way the coffee flavor feels fresher, being freshly ground, it is the must be when it comes to good coffee.

I was about to buy a grinder through a very well known web page of sale of products in general, I really did not have more coffee for the morning preparation so I decided to think about how to do it, and when I was about to give up I came up with a pretty crazy idea but I did not lose anything with trying it, besides, it would be just this once, I am not sure if there is any problem with this but what I did was to use the blender, and in this way I could pulverize some coffee beans a little bit.

The process was as follows: I used 3 tablespoons of coffee beans and placed it in the blender, somehow I had to move it little by little so that there would be no large pieces of coffee, it was perfect because the grind was perfect for the method I use which is the French press, being my favorite because of the versatility and ease of use, those who are connoisseurs know that the grind should not be so fine, to avoid bad filtering.

Coffee specifications:
PROCESS: Washing.
FERMENTATION: 60 hours.
FARM: Los Yamuros.
PROFILE: Panela, cane, orange, peach.
ACIDITY: Citric peach.
BODY: Medium.

[ENGLISH VERSION]

Entre las mejores maneras de hacer café, esta la que resuelves un molino porque no tienes uno especifico para el café.

Como es de costumbre hacer café para mis mañanas, llego este café especial que recibí de regalo y el que estoy usando para mis preparaciones, pero así como fue un regalo, esta en granos así que tengo la responsabilidad de molerlo, el único problema es que no tengo un molino, es importante saber que de esta manera se siente mas fresco el sabor a café, estando recién molido, es el deber ser cuando se trata de un buen café.

Estuve a punto de comprar un molino por una pagina web muy conocida de venta de productos en general, realmente no tenia mas café para la preparación de la mañana así que me propuse a pensar en como hacerlo, y cuando estaba a punto de desistir se me ocurrió una idea bastante alocada pero no perdía nada con intentarlo, además, seria sol por esta vez, no estoy segura de que haya algún problema con esto pero lo que hice fue utilizar la licuadora, y de esta manera pude pulverizar un poco algunos granos de café.

El proceso fue el siguiente: use 3 cucharadas de café en grano y lo coloque en la licuadora, de alguna manera lo tuve que ir moviendo poco a poco para que no quedaran pedazos grandes de café, incluso resulto perfecto porque la molienda quedo perfecta para el método que utilizo que es la prensa francesa, siendo mi favorita por la versatilidad y facilidad de usarla, quienes son conocedores sabemos que la molienda no debe ser tan fina, para evitar que esta se filtre mal.

Especificaciones del café:
PROCESO: Lavado.
FERMENTACION: 60 horas.
FINCA: Los Yamuros.
PERFIL: Panela, caña, naranja, durazno.
ACIDEZ: Cítrica durazno.
CUERPO: Medio.


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WRITENING: I did it myself / Lo hice yo misma.
PHOTOS: All my property [Iphone 11] / Todo de mi propiedad [Iphone 11]
EDITING: Adobe Express
TRANSLATE: Translator DeepL
BANNER: Canva


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I love coffee beans. Smelling the aroma of coffee being ground is such an experience. How glad I am that you found an alternative to enjoy your beautiful gift.

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Coffee is so amazing, and more when you have received a gift 🎁 we enjoy it more!! 😍

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The image belongs to millycf1976 and was manipulated in Canva.

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As much as I love drinking coffee, my love for coffee beans is just up to the next level. I just love smelling it because it reminds me of cinnamon (I don't know why) for some weird reason. Anyways, thank you for the wonderful instructions about the process on how you made it☕🤍

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I hope it helps someone who doesn't have a grinder for beans close to them, but a blender over there jeje 😅
I don't miss the opportunity to take my cup of coffee!!

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