(ENG-ESP) Delicious banana croquettes filled with cheese and strawberry jam

- Good evening, hivefood friends, welcome back to my blog! This time, I'll explain how to make some "delicious ripe plantain croquettes filled with cheese and strawberry jam". I hope you enjoy the process of making this tasty recipe; I'm sure you'll love it as much as I do!
- Buenas noches amigos de hivefood, bienvenidos de nuevo a mi blog! En esta ocasión, les explicaré como preparar unas "exquisitas croquetas de plátano maduro rellenas con queso y mermelada de fresa". Espero disfruten del proceso de esta sabrosa receta, estoy segura que la amarán tanto como yo!

- INGREDIENTS: 1 ripe banana, corn flour (as needed), white cheese (grated), strawberry jam, 1 level tablespoon of melted butter, 1 tablespoon of sugar, 1/2 teaspoon of salt and sunflower oil for frying.
- INGREDIENTES: 1 plátano maduro, harina de maíz (cantidad necesaria), queso blanco (rallado), mermelada de fresa, 1 cucharada rasa de mantequilla derretida, 1 cucharada de azúcar, 1/2 cucharadita de sal y aceite de girasol para sofreír.




- Add the ripe plantain to a bowl, cut it into small pieces, and mash well with a fork. Add the "melted" butter, this will give it a VERY smooth and delicious texture!
- Incorporamos en un bowl el plátano maduro, previamente cortado en trozos "pequeños", con ayuda de un tenedor trituramos bien... Agregamos la mantequilla "derretida", este ingrediente aportará una textura MUY suave y deliciosa!



- We add the sugar...
- Añadimos el azúcar...

- Next, we add the cornmeal... I suggest adding it little by little, until you get a smooth, manageable consistency. You'll know it's ready when it comes away from your hands when you knead it. Cover and let it rest for 20 minutes.
- A continuación, integramos la harina de maíz... les sugiero colocar poco a poco, hasta conseguir una consistencia suave y manejable, sabrán que está lista cuando al amasar se despegue de las manos. Tapamos, dejamos reposar durante 20 minutos.



We divide the dough into 4 parts, form balls... we cut a circle, fill with cheese and jam, close it by applying a little pressure, and give it an elongated shape.
I suggest using a type of cheese that contains the right amount of salt, so you can enjoy the tasty contrast between sweet and salty.
- Dividimos la masa en 4 partes, armamos unas bolas... abrimos una circunferencia, rellenamos con queso y mermelada, cerramos ejerciendo un poco de presión, damos forma alargada.
- Les sugiero utilizar un tipo de queso que contenga la cantidad adecuada de sal, para así poder disfrutar del sabroso contraste entre lo dulce y lo salado.







- Add sunflower oil to a nonstick frying pan and fry the croquettes until golden brown on both sides. Place them on a paper towel to drain off any remaining oil.
- Incorporamos aceite de girasol a un sartén antiadherente, sofreímos nuestras croquetas, hasta comprobar que se doraron por ambos lados. Reservamos encima de un papel absorbente, para así extraer el resto de aceite.


- They turned out so delicious... You'll enjoy a crunchy, soft texture inside... A delicacy!
- Así de exquisitas nos quedaron... Disfrutarán de una textura crujiente y suave en su interior... Una exquisitez!


- Friends, below I present our succulent "plantain croquettes stuffed with cheese and strawberry jam"... I hope you enjoyed the step-by-step instructions and are encouraged to make them, I'm sure you'll love them! Thank you so much for visiting my blog. See you in the next post. Hugs!
- Amigos, a continuación les presento nuestras suculentas "croquetas de plátano rellenas con queso y mermelada de fresa"... Espero hayan disfrutado el "paso a paso" y se animen a prepararla, estoy segura que les encantará! Muchas gracias por visitar mi blog, nos vemos en una próxima publicación, un abrazo!

- All photos are my own
- Todas las fotos son de mi autoría
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It looks delicious. I've had a cake similar to this before, but the filling was different. The one I ate had chocolate.
I'm glad you liked the recipe; the one you tried with chocolate must have been delicious! I wish you a wonderful weekend. Hugs!