✨️😋Nutritious arepas with lentils and onions. My healthy proposal for breakfast this Sunday😋✨️.[Eng][Esp]

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Hello to all my @planpower(vegan) friends. It's a pleasure to greet you and wish you a happy Sunday. Today I share with you what was a very special breakfast: lentil and onion arepas.

As you know in our country it is part of our customs to have breakfast and dinner with arepas. Lately, in my house these arepas have been transforming and changing. This is because both my children and I have wanted to add fiber and healthier nutrients to our meals.

So the corn flour, which provides the consistency; I use it and combine it with vegetables and grains as in this case today. In this recipe I added the same amount of lentils and flour. Also, I wanted to give it a different flavor so I added onions to my preparation, providing softness and flavor to my arepas.

I also tell you that they were cooked in the air fryer, because I had no other means of cooking. In these complicated times in my city, we are still without gas service. So I have had to buy appliances for the preparation of meals in my house. These arepas turned out golden brown and crispy. I tell you that all my children and grandchildren loved them.


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The quantities yielded 6 small arepas. Here is my step by step.

INGREDIENTS

  • 1 cup corn flour
  • 1 cup of previously cooked lentils
  • 2 small onions
  • 3/4 cup of water.
  • Salt to taste.

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PREPARATION

For the preparation of my arepas the first thing I did was to locate my work materials and utensils. In this opportunity I helped myself with the blender where I added the lentils, onions, water and salt. I processed until a homogeneous mixture was obtained. I poured the contents of the blender into a container and added the flour. I began to mix and knead well. I let it rest for 5 minutes.


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Afterwards, I formed the balls and when I added them to the fryer I gave them the shape of arepas. To cook them I put them at 200 degrees for 15 minutes on each side. The arepas had a crunchy, beautiful and soft surface. Really ready to fill. My breakfast was delicious and very nutritious 😋 with this healthy version of arepas. I hope you can prepare this recipe at home and let me know.


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Happy Sunday to all.


![SPANISH]
Hola a todos mis amigos de @planpower(vegan). Es un gusto saludarlos y desearles un felíz domingo. Hoy les comparto lo que fué un desayuno muy especial: arepas de lentejas y cebollas.
Como ustedes saben en nuestro país es parte de nuestras costumbres desayunar y también cenar con arepas. En los últimos tiempos, en mi casa estas arepas se han ido transformando y cambiando. Esto debido a que tanto mis hijos como yo, hemos querido agregar fibra y nutrientes más saludables a nuestras comidas.
Por lo que la harina de maíz, la que proporciona la consistencia; la uso y combino con vegetales y granos como en este caso de hoy. En esta receta agregué la misma cantidad de lentejas y harina. Asímismo, quise darle un sabor diferente por lo que agregué cebollas a mi preparación, prpocionando suavidad y sabor a mis arepas.
También les cuento, que éstas fueron cocidas en la freidora de aire, por no disponer de otro medio para cocinar. En éstos tiempos complicados en mi ciudad, estamos todavía sin servicio de gas. Por lo que he tenido que adquirir electrodomésticos para la preparación de las comidas en mi casa. Estas arepas quedaron doraditas y crujientes. Les cuento que a todos mis hijos y nieto les encantó.
Las cantidades rindieron para 6 arepas pequeñas. A continuación mi paso a paso.
INGREDIENTES
• 1 taza de harina de maíz
• 1 taza de lentejas previamente cocidas
• 2 cebollas pequeñas
• 3/4 de agua.
• Sal al gusto.
PREPARACIÓN
Para la preparación de mis arepas lo primero que realicé fué ubicar mis materiales de trabajo y utensilios. En esta oportunidad me ayudé con la licuadora en donde agregué las lentejas, cebollas, el agua y la sal. Llevé a procesar hasta lograr una mezcla homogénea. El contenido de la licuadora lo vertí en un envase y agregué a este la harina. Comencé a unir y amasar bien. Dejé reposar 5 minutos.
Posteriormente, formé las bolitas y al momento de agregar a la freidora le di forma de arepas. Para cocinarlas las puse 200 grados durante 15 minutos por cada lado. Quedando las arepas con una superficie crujientes, hermosas y suaves. Realmente listas para rellenar. Mi desayuno estuvo delicioso y muy nutritivo 😋 con esta versión saludable de arepas. Espero que puedan preparar esta receta en casa y me cuentan.
Felíz domingo a todos.


Fotografías por @elamaria// Photographs by @elamaria

Fotografías y collage editadas en GridArt por @elamaria// Photographs edited in GridArt

Fotografía de Portada editada en CANVA

Fotografías tomadas desde mi teléfono celular Samsung Galaxy A14//Photos taken from my Redmi 9A phone.

Traductor usado es Deepl// Translator used is Deepl

Posted Using INLEO



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Lentils and onions arepa looks super tasty 🤤

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These arepas turned out delicious and nutritious. A different way to prepare and cook them. I loved them and I'm glad you liked them.

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Wow I love this

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I'm glad you liked them, lots of flavor, fiber and nutrients. With the air fryer, they were crispy and delicious.

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I have not tried them with lentils and onion but they should be very tasty.

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Yes, these arepas turned out with a fantastic consistency and flavor. The air fryer contributed to the crispy and healthy cooking.

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